Tunturilomien huoneistot


Tunturilomat koostuu kahdesta paritalosta jotka sijaitsevat päättyvän Veskantien päässä Kuusamon Rukalla. huoneistot 1-4 on nimetty pohjoisella tundravyöhykkeellä asustavan valkean sulkapeitteen omaavan pöllölajin mukaisesti tunturipöllöiksi. Alaskan ja Grönlannin eskimot pitävät tunturipöllöä salaperäisenä olentona, joka voi auttaa pulaan joutunutta kulkijaa. Ikivanhan pohjoisamerikkalaisen tarinan mukaan velho muutti tytön pitkänokkaiseksi linnuksi. Pelästynyt tyttö lensi holtittomasti kallioseinämään. Nokka vääntyi ja lyheni – ja ensimmäinen tunturipöllö syntyi.

Rakennusten edessä keskellä on katettu grillikatos joka on kaikkien vieraidemme käytössä. Grillikatoksessa on puilla toimiva gilli (~45cmx45cm) sekä istuimet ja pöytä. Lähempänä sisääntulotietä on puuvaja josta löytyy myös jätehuolto

Puuvajan edessä on pysäköintialue josta löytyvät myös auton
Pysäköintialueen nurkasta lähtee polku venerantaamme joka on noin 150 metrin päässä mökiltä. Rannasta löytyy laituri, vene joka on yhteiskäytössä muiden vieraidemme kanssa ja nuotiopaikka. Täältä pääset narraamaan kalaherkkuja kirkasvetisestä Iso-Veskan järvestä!

Tunturilomien mökkirakennukset ovat lautaverhoiltuja ympäristöön sopivalla vihreänharmaalla värityksellä. Katemateriaalina on perinteinen kolmiorimahuopakate. Mökkien ympärillä on koskematon kangasmetsä.

Paritalojen keskellä on sisääntulosyvennys joista huoneistoihin on oma sisäänkäynti. Sisääntulosyvennyksessä on myös suksitelineet vieraidemme käytössä. Murtomaaladut lähtevät ihan alueen vierestä. Rukan rinteille pääsee kätevästi Skibussilla jonka pysäkki on noin 200m päässä Salongintiellä.

Huoneistoissa on alakerrassa miellyttävät lämmitetyt laattalattiat ja yläkerrassa laminaattilattiat.

Tunturilomien huoneistot ovat savuttomia. 

Lemmikit ovat meillä tervetulleita!

Ota yhteyttä